Bahçe aydınlatma ürünleri seçerken nelere dikkat edilmelidir ?

Yaz aylarına girdiğimiz şu bahar günlerinde herkes gibi sizde evinizin bahçesinde, verandasında ve ya balkonunda hoş vakit geçirmek, akşamları ılık esintili günlerde yemeğinizi yemek istiyorsunuzdur. Bahçenizde geçireceğiniz zamanın kalitesini özellikle geceleri aydınlatma uygulaması direkt olarak etkilemektedir. Aşırı ışık kaynakları gözünüzü kamaştırıp rahatsız edebileceği gibi az olan ışık kaynağı da hareketlerinizi kısıtlayabilir, kazalara sebep olabilirler. Bahçenizde kullanacağınız ışık kaynağının her zaman endirekt aydınlatma kaynağı olmasına önem göstermek gerekir. Endirekt ışık kaynağı lambadan çıkan ışığın gözünüze gelmeden önce başka bir kaynağa çarpması ve ışığın keskinliğini yumuşatması anlamına geliyor.
Bahçeniz için aydınlatma direkleri tercih ederken kullanılan armatürün göz hizasına gelmemesine dikkat edilmelidir. Işık kaynağının endirekt hale getirmenin bir kaç yöntemi vardır. Şeffaf bir armatür kullanılıyor ise mutlaka yüzeninin kumlama denilen yöntem ile ışığı kırma oranı artırılmalı ve ya opal renkli armatür camları tercih edilmelidir. Işığın endirekt olması kadar önemli olan bir diğer konu ise ışığın rengidir. Bilinenin aksine beyaz ışık yerine daha çok gün ışığına yakın ışık renkleri tercih edilmelidir. İnsan göze evrim aşamasında sürekli dünyaya adapte olmuş ve bizi rahatsız etmeyen tek ışık kaynağı güneştir. Işık renkleri kelvin cinsinden tanımlanırlar. Örneğin gün ışığı rengi 4500-5500 kelvin arası ışık sıcaklığını gösterir bu değerin üstüne çıkıldıkça renk soğuklaşır maviye dönmeye başlar altına indikçe renk sıcaklaşır renk kırmızıya dönmeye başlar. Bizim tavsiyemiz her zaman doğal olana yönelmektir bu yüzden seçeceğiniz bahçe aydınlatma ürünlerinizde gün ışığı renkleri tercih etmelisiniz. 
Bahçeniz için seçeceğiniz ürünlerde dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur ise enerji verimliliğidir. Günümüzde enerji kaynakları ve enerjinin sağlanma yöntemlerinin zorlaşması ile enerji tasarrufu hat safhaya gelmiştir. Güneş enerjili bahçe aydınlatma ürünleri tercih etmeniz ilk yatırım maliyetlerini artırsalar da uzun vadede size dönüşleri iyi olacaktır.
Bahçenizde geçireceğiniz güzel zamanlar dileğimizle...